ICMM 2024.jpg

ВМА на конгресу војне медицине

27. 09. 2024

Начелник ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић и начелница Националног центра за контролу тровања ВМА проф. др Славица Вучинић учествовали су у раду 45. светског конгреса војне медицине одржаном у Бризбејну, Аустралија.
Уз главну тему конгреса - ангажовање војномедицинских служби у обликовању глобалног здравља кроз пружање хуманитарне помоћи и подршку у условима масовних катастрофа, одржано је 60 сесија и 80 постер презентација о карактеристикама и сложености пружања здравствене подршке укључујући новости из најважнијих области војне медицине као што су трауматологија, епидемиологија, заразне болести и друге. Делегација ВМА учествовала је и у раду генералне скупштине Међународног комитета војне медицине - МКВМ (International Committee of Military Medicine - ICMM).
Међународни комитет војне медицине основан 1921. године, окупља преко 100 војносанитетских служби света. Активности организације базирају се на годишњим састанцима председника војносанитетских служби, бијеналним конгресима војне медицине, као и кроз рад више медицинских грана и регионалних организација. МКВМ је препознат као једна од најзначајнијих организација у области војне медицине на светском нивоу.
 
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас