Simpozijum maksilofacijalna hirurgija.jpg

Симпозијум на тему ОПЦЦ-а

27. 11. 2012

Симпозијум под називом "Клинички значај генетских и епигенетских промена у оралним планоцелуларним карциномима" у организацији Удружења максилофацијалних хирурга Србије и Академије медицинских наука Српског лекарског друштва одржан је 24. новембра на Војномедицинској академији.
Пуковник проф. др Небојша Јовић, начелник Групе хируршких клиника ВМА, отворио је стручни скуп и одржао уводно предавање на тему оралних планоцелуларних карцинома (ОПЦЦ), а програм континуиране медицинске едукације настављен је излагањима представника Клинике за максилофацијалну хирургију ВМА, Института за медицинска истраживања ВМА, Института за онкологију Србије и Стоматолошког факултета Универзитета у Београду.
Током симпозијума обрађене су актуелне теме о молекуларном профилу ОПЦЦ, функционалном П53 статусу као фактору прогнозе у карциномима главе, епигенетским основама и имунском одговору код оболелих од ОПЦЦ, ризицима за настанак и превентиви, као и о савременом приступу хемиотерапији и техникама зрачења ОПЦЦ-а.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас