17092024-3.jpeg

Савремени приступ у организацији рада медицинских сестара и здравствених техничара

17. 09. 2024

Данас је у Војномедицинској академији у оквиру континуиране медицинске едукације реализован Симпозијум „Савремени приступ у организацији рада медицинских сестара и здравствених техничара“ који је свечано отворио начелник Војномедицинске академије пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић.
У једнодневној обуци размењена су знања и искуства у организацији сестринске службе као и идентификацији иновативних решења која могу допринети унапређењу здравствене неге у региону. Данашњем симпозијуму присуствовали су Дијана Оташевић, председница Удружења медицинских сестара, техничара и бабица Републике Србије, Весна Јоцић, директорка Коморе медицинских сестара и здравствених радника као и Наташа Богуновић, главна сестра болнице Драгиша Мишовић из Београда.
Пред пуним амфитеатром Војномедицинске академије, који је био испуњен до последњег места како домаћим тако и предавачима из иностранства, акценат је стављен на значај континуиране едукације и заједничког сагледавања специфичних проблема свих запослених здравствених радника. Медицинске сестре као носиоци процеса здравствене неге, поред знања треба да поседују и менаџерске способности, нагласила је начелница Службе за здравствену негу Војномедицинске академије мастер медицинска сестра Бојана Јовановић. Нагласивши да у медицини не постоје границе, овакве прилике су највећа и најбоља шанса да се размене искуства на највишем нивоу и да се направе добре основе за све будуће заједничке кораке. 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас