Nuklearna 2015.jpg

На ВМА додељена награда за најбољи рад из области нуклеарне медицине

13. 11. 2015

На Војномедицинској академији данас је, 20. годину за редом, додељена награда "Милован Антић" за најбољи научни рад из области нуклеарне медицине публикован у иностраним часописима у претходној години, у организацији Удружења нуклеарне медицине Србије и Института за нуклеарну медицину ВМА.
Престижним признањем награђен је рад групе аутора чији је носилац проф. др Јасна Михаиловић из Завода за нуклеарну медицину Института за онкологију Војводине, а који је објављен у часопису "The Journal of Nuclear Medicine".
Заступник начелника ВМА пуковник професор др Зоран Шегрт истакао је да је Институт за нуклеарну медицину током више од пола века постојања значајно доприносио квалитету дијагностике и лечењу пацијената у тој медицинској установи. Како је нагласио, сваке године на том Институту реализује се више од десет хиљада нуклеарно-медицинских дијагностичких и терапијских метода и анализа.
Према речима начелника Института за нуклеарну медицину ВМА професора др Бориса Ајдиновића, награда је установљена у част пуковника професора др Милована Антића, оснивача и дугогодишњег начелника тог Института, али и пионира нуклеарне медицине на овим просторима, за чији се рад везује прва примена радиоизотопа у дијагностици и лечењу.
Проглашењу аутора најбољег рада претходио је састанак чланова Удружења нуклеарне медицине Србије, као и презентација пет радова који су били у овогодишњој конкуренцији за поменуту награду.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас