383.jpg

Скуп анестезиолога на ВМА

15.12.2008 | Актуелности

У организацији Клинике за анестезиологију и интензивну терапију ВМА одржан је стручни састанак Секције за анестезиологију, интензивну терапију и терапију бола Српског лекарског друштва у чијем раду је учествовало више од 250 учесника из Србије, Црне Горе, Републике Српске и Македоније.

Детаљније

384.jpg

Признање Институту за научне информације ВМА

15.12.2008 | Актуелности

Институт за научне информације ВМА добио је специјалну плакету за допринос успешном раду и развоју Института за проучавање лековитог биља „Др Јосиф Панчић“ из Београда поводом обележавања 60 година његовог постојања и рада.

Детаљније

385.jpg

Стручни састанак сестара и техничара у хирургији

12.12.2008 | Актуелности

Традицинонални годишњи стручни састанак медицинских сестара – техничара који раде у хирургији одржан је 11. децембра у ВМА, у организацији Одељења за здравствену негу ВМА и Удружења медицинских сестара, техничара и бабица Србије.

Детаљније

386.jpg

Дан о рехабилитацији на ВМА

05.12.2008 | Актуелности

Осми стручни семинар „Дан о рехабилитацији“ одржан је данас у ВМА, у организацији Клинике за физикалну медицину и рехабилитацију ВМА, Друштва физиотерапеута Србије и физијатријске секције Српског лекарског друштва. Овогодишњи семинар био је посвећен лечењу и раној рехабилитацији исхемијске болести срца и мозга као и примени матичних ћелија у збрињавању ових болести.

Детаљније

387.jpg

ОСНАЖЕН АКАДЕМСКИ ПОТЕНЦИЈАЛ ВМА

05.12.2008 | Актуелности

На редовној 502. седници Наставно-научног већа ВМА која је одржана 4. децембра у звање редовног професора изабрани су: генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић за предмет „Хирургија“, пуковник, проф. др Зоран Поповић за предмет „Ортопедија“, војни службеник проф. др Жарко Вучинић за предмет „Интерна медицина“, пуковник, проф. др Дарко Ножић за предмет „Заразне болести“, пуковник, проф. др Јефта Козарски за предмет „Пластична и реконструктивна хирургија“ и пуковник, проф. др Војкан Станић за предмет „Хирургија“.

Детаљније

388.jpg

Сарадња санитетских служби Србије и Црне Горе

05.12.2008 | Актуелности, Међународна сарадња

елегација санитетске службе Црне Горе коју предводи пуковник др Предраг Мараш посетила је Војномедицинску академију и са представницима највишег руководства ове установе разговарала о могућностима сарадње у областима лечења, санитетског школовања и медицинског усавршавања кадрова и научноистраживачког рада.

Детаљније

389.jpg

Годишња конференција биохемичара Србије

05.12.2008 | Актуелности

У организацији Института за медицинску биохемију ВМА, Клиничког центра Србије, Друштва медицинских биохемичара Србије и Научног фонда „Професор Иван Беркеш“, у амфитеатру ВМА одржана је Једанаеста годишња научна конференција биохемичара Србије.

Детаљније

390.jpg

Нови председник Нефролошке секције СЛД

05.12.2008 | Актуелности

На састанку Нефролошке секције Српског лекарског друштва која је одржана 28. новембра у Београду, за председника Секције је изабран пуковник, проф. др Зоран Ковачевић, Начелник Клинике за нефрологију ВМА.

Детаљније

391.jpg

Обележен Међународни дан борбе против ХИВ/АИДС-а

02.12.2008 | Актуелности

Међународни дан борбе против ХИВ/АИДС-а обележен је 1.децембра у амфитеатру ВМА, у присуству запослених здравствених радника. Доц. др Весна Шуљагић, Начелник Одељења за превенцију и контролу болничких инфекција ВМА

Детаљније

392.jpg

САРАДЊА ВМА И ЦЕНТРА ЗА ОПЕКОТИНЕ У ПАЛЕРМУ

02.12.2008 | Актуелности, Међународна сарадња

Делегација Центра за опекотине из Палерма, Италија, коју предводи директор др Франческо Конте, борави у тродневној посети Војномедицинској академији у циљу успостављања институционалне сарадње две установе у области култивације ћелија (фибробаласта и кератиноцита), као и биотехнологије ткива коже.

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас