POP_0238.JPG

Završetak školovanja slušalaca za rezervne oficire VA i VMA

24. 08. 2012

Svečanost povodom završetka školovanja slušalaca za rezervne oficire Vojne i Vojnomedicinske akademije generacije “Mart 2012”, održana je danas u kasarni “General Jovan Mišković” u Beogradu. 
Ukazom predsednika Republike Tomislava Nikolića, njih 49, osposobljavanih na Vojnoj akademiji i Vojnomedicinskoj akademiji, posle šest meseci obuke, promovisano je u čin pešadijskog potporučnika ili potporučnika oklopnih jedinica u rezervi (VA), dok njih osmoro slušalaca na VMA, od danas nosi čin sanitetskog, a jedan i veterinarskog potporučnika.
Načelnik Vojne akademije general - major Mladen Vuruna uručio je priznanja najboljima. Prvi u rangu je potporučnik u rezervi Miroslav Milinkov, 130. klasa roda pešadije, (srednja ocena 9.33), dok su drugi i treći Milan Smiljanić (9.22) i Đorđe Kostić, 91. klasa OMJ sa srednjom ocenom 9.00. 
Kao najbolja u klasi slušalaca VMA nagrađena je rezervna potporučnica Marina Ćubić, druga je Jelena Milenković, a treća Mirjana Stamenić.
Čestitajući potporučnicima, pukovnik Mile Jelić je istakao da brojni gosti na svečanosti u najvećoj meri predstavljaju priznanje za rad i postignute rezultate oficirima.
U ime promovisanih oficira, starešinama, roditeljima i prijateljima se na podršci zahvalio prvi u rangu, Miroslav Milinkov, koji je potvrdio da su svi slušaoci, od vojničke zakletve do danas, bili suočeni sa izazovima i zadacima koji ih nisu pokolebali, jer su bili svesni da moraju istrajati na svom putu, jači za nova iskustva i znanja.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas