30112017.JPG

Završetak obuke profesionalnih vojnika sanitetske službe

30. 11. 2017

Svečanost povodom završetka obuke profesionalnih vojnika sanitetske službe generacije „Jun 2017“ održana je na Vojnomedicinskoj akademiji.
Zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević čestitao je vojnim medicinskim tehničarima na uspešno savladanoj obuci, koja ih je pripremila za karijeru u sanitetskoj službi naše zemlje. U obraćanju je rekao da se VMA, sa čijim su radom i svakodnevnim obavezama medicinskog osoblja u prethodna tri meseca imali priliku da se upoznaju, sa razlogom smatra jedinstvenom u sistemu vojnog zdravstva. Kako je naveo, od zaposlenih se očekuje mnogo zbog tradicije pružanja samo najkvalitetnije zdravstvene zaštite duge više od 17 decenija. Uputio je čestitke i na činjenici što su polaznici uspešno savladali nove veštine i stekli nova znanja uključujući prvi susret sa vojnom uniformom, uz uverenje da će im ovo vredno iskustvo na Vojnomedicinskoj akademiji koristiti u nastavku građenja karijere.
Polaznici generacije „Jun 2017“ dobrovoljno služenje vojnog roka u trajanju od šest meseci završili su u centrima za obuku, a nakon opšte i specijalističke vojne obuke, upućeni su u VMA kao jednu od vojnozdravstvenih ustanova kako bi se i praktično pripremili za rad u sistemu vojnog zdravstva.
Po potpisivanju prvog ugovora profesionalni vojnici sanitetske službe dobijaju čin uz mogućnost napredovanja na osnovu vremena provedenog u službi i daljeg usavršavanja. Prijem u službu u vojnozdravstvene ustanove u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, uključujući i Vojnomedicinsku akademiju, pružiće im pored kontinuiranog stručnog usavršavanja i mogućnost učešća u mirovnim misijama u inostranstvu, kao i studije za strukovne medicinske sestre na Medicinskom fakultetu VMA Univerziteta odbrane u Beogradu.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas