Dimo04.jpg

Završetak kursa "Javno zdravlje i masovne nesreće"

04. 04. 2014

U sali Nastavno-naučnog veća Vojnomedicinske akademije danas je održana svečanost uručenja sertifikata polaznicima povodom završetka kursa "Javno zdravlje i masovne nesreće" koji je u toj ustanovi organizovan u saradnji sa oružanim snagama Sjedinjenih Američkih Država.
Prema rečima komandanta Trening centra sanitetske službe Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad VMA Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane pukovnika Dragana Jovanovića reč je o četvorodnevnom kursu koji je organizovan u saradnji sa mobilnim timom medicinskih eksperata oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država.
Prema njegovim rečima, predavači iz SAD održali su veoma kvalitetna i interaktivna predavanja, a polaznici kursa bili su izuzetno motivisani i disciplinovani.
Zamenik načelnika Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane pukovnik dr Uglješa Jovičić, čestitajući polaznicima na uspešno završenom kursu, izrazio je zahvalnost kolegama iz SAD na podršci u održavanju kursa, koji su uložili veliki napor kako u njegovoj pripremi tako i u realizaciji. On je istakao da su uz pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kurs uspešno završili i pripadnici drugih državnih institucija.
Kako je istakao šef mobilnog ekspertskog tima oružanih snaga SAD pukovnik dr Metju Dolan, kolege iz naše zemlje pokazale su zavidan nivo posvećenosti i organizovanosti u zadatim okolnostima, izražavajući nadu i zadovoljstvo činjenicom da će sarađivati i u budućnosti.
Četvorodnevni trening održan je u Trening centru sanitetske službe Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad VMA Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas