Libija mart 2013.jpg

Vojnomedicinska saradnja sa Libijom

29. 03. 2013

Načelnik Vojnomedicinske akademije brigadni general prof. dr Marijan Novaković primio je zamenika ministra odbrane Libije Kalida Mohameda Alšarefa  (Khalid Mohamed Alsharef) danas, 29. marta 2013. godine na Vojnomedicinskoj akademiji. Zamenik ministra Alšaref predvodi delegaciju Ministarstva odbrane Libije, koja je u zvaničnoj poseti Republici Srbiji, u cilju obnavljanja i unapređenja bilateralne saradnje u oblasti odbrane. Sastanku je prisustvovao i načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general prof. dr Zoran Popović.
Načelnik VMA Novaković upoznao je sagovornike sa mogućnostima saradnje sa Vojnomedicinskom akademijom u oblasti lečenja, obrazovanja i naučnoistraživačkog rada. Podsetio je da dve strane već imaju dobru saradnju i da je potrebno samo intenzivirati definisanjem konkretnih oblika koji bi bili uređeni sporazumnim odnosima.
Zamenik ministra Alšaref rekao je da postoje jake veze u saradnji u oblasti odbrane dve zemlje, koje su dodatno ojačane činjenicom da postoje lekari koji zauzimaju veoma odgovorne pozicije u libijskom vojnom zdravstvu, a koji su školovani u Srbiji i na VMA. Naročito su zainteresovani za saradnju u oblasti lečenja i usavršavanja.
Brigadni general Popović rekao je da će Uprava za vojno zdravstvo podržati unapređenje saradnje sa Libijom, a dekan Medicinskog fakulteta VMA brigadni general akademik prof. dr Miodrag Čolić predstavio je rad Medicinskog fakulteta VMA, na kojem se školuju tri inostrana kadeta, od kojih jedan libijski.
Libijska delegacija, u daljem toku posete, obišla je VMA i zahvalila domaćinima na dobroj saradnji.
 
Beograd, 29. mart 2013. godine

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas