42.jpg

Vojnomedicinska saradnja sa Kuvajtom

15. 06. 2011

Danas je Vojnomedicinsku akademiju posetila visoka delegacija Ministrstva odbrane Kuvajta. To je druga po redu poseta predstavnika Ministrastva odbrane te zemlje našoj ustanovi s ciljem da se, u okviru nedavno postignutog sporazuma o vojnoekonomskoj saradnji između dve zemlje, razmotre mogućnosti i definišu oblasti od zajedničkog interesa u kojima bi Vojnomedicinske službe obe zemlje mogle da  sarađuju i razvijaju dobre partnerske odnose.
U sastavu kuvajtske delegacije su bili brigadni generali Abdulrahman Al-Hadhud i Abdul Razak Mohamed Al-Avadi u pratnji njihovog vojnog predstavnika u NATO-u.
Nakon kraćeg upoznavanja sa organizacijskom strukturom, glavnim aktivnostima VMA, njenim edukativnim i naučnoistraživačkim potencijalima i mogućnostima, gostima je pružena prilika da obiđu neke od ključnih organizacijskih celina u domenu lečenja.
Impresionirani onim što su videli, gosti su izrazili želju da obe strane sagledaju mogućnosti uspostavljanja te saradnje kroz razmenu stručnjaka koji bi   svoja stručna znanja i iskustva razmenjivali u okviru rada u njihovim i našim vojnomedicinskim ustanovama. Interesovala ih je i mogućnost slanja njihovih pacijenata, uglavnom težih slučajeva, na VMA radi daljeg lečenja i konačnog zbrinjavanja.
Poseta je završena uz srdačan poziv upućen našem menadžmentu da  posete njihovu zemlju i Vojni sanitet.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas