202.jpg

VMA sredom: urgentni centar srpskog zdravstva

04. 02. 2010

Beograd, 04.mart-Na osnovu dogovora Ministarstva odbrane i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, počev od 03.marta 2010.godine VMA je preuzela zadatak neposredne podrške Urgentnom centru KC Srbije u zbrinjavanju pacijenata koji su neposredno životno ugroženi.
Zahvaljujući blagovremeno izvršenim pripremama i izuzetnom profesionalnom angažovanju pripadnika VMA ova aktivnost je prvog dana veoma uspešno izvršena. Pregledano je više od 400 povređenih i akutno obolelih vojnih i civilnih osiguranika, primljeno je na bolničko lečenje njih 50 i u toku noći operisano je 18 lica.
Realizacijom ovog odgovornog zadatka neposredno je rukovodio načelnik VMA general-major prof.dr Miodrag Jevtić zajedno sa načelnicima grupa hirurških, internističkih i neuropsihijatrijskih klinika VMA, kao i uz snažnu dijagnostičku i logističku podršku. Tokom ovog 24-časovnog perioda ostvarena je veoma dobra saradnja sa Gradskim zavodom za hitnu medicinsku pomoć.
Ovakvim pristupom sistem odbrane još jednom direktno iskazuje osposobljenost svoje vojnozdravstvene službe za realizaciju treće misije Vojske Srbije.  

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas