121.jpg

VMA NA TLU AFRIKE: POSETA VOJNOMEDICINSKE DELEGACIJE LIBIJE

21. 10. 2010

Beograd, 21.oktobar- Visoka Delegacija Velike Socijalističke Narodne Libijske Arapske Džamahirije koju je predvodio general-potpukovnik Al Ramah Ramadan Ahem Aljerd, direktor Generalne uprave za vojno zdravstvo boravila je u poseti VMA i tom prilikom sa najvišim rukovodstvom naše ustnove razmotrila mogućnosti dalje saradnje, sa posebnim akcentom na usavršavanje pripadnika libijskog vojnog zdravstva u našoj ustanovi, kao i razmenu stručnjaka raznovrsnih profila. 

-Dobrodošli u VMA. Ovo je naša kuća zdravlja i nauke, u kojoj se prate i primenjuju najviši standardi u diajgnostici i lečenju, obrazuje se podmladak vojne medicine i rade ozbiljni naučnositraživački zadaci. Uostalom, verujem da o tome već znate puno, jer u Vašoj zemlji postoji veliki broj naših ambasadora, oličenih u lekarima koji su se usavršavali na VMA godinama unazad. Želimo da tako bude i ubuduće-rekao je načelnik VMA general-major prof.dr Miodrag Jevtić, pozdravljajući goste.

Gostima iz Libije su pri tom prikazane mogućnosti i najvažniji rezultati VMA, njen akademski i naučni potencijal kao i organizacija i mogućnosti Sektora za logistiku VMA o čemu su govorili vojni službenici doc.dr Elizabeta Ristanović, prof.dr Mirjana Životić-Vanović i potpukovnik mr Gradimir Vukčević. Potom su članovi delegacije obišli nekoliko organizacijskih celina VMA.
 
Na kraju otvorenih i sadržajnih razgovora, šef libijske delegacije, general Al Ramah Ramadan Ahem Aljerd, istakao je da je VMA nadmašila njegova očekivanja i da je ona svakako savremeni medicinski kolos i evropski gigant. – Primetio sam da Vas osim vrhunskog profeionalizma i stručnosti krasi i specifičan entuzijazam i posvećenost ustanovi. Čuvajte ovu vrlinu i razvijajte VMA, a mi smo spremni da učimo od Vas.-kazao je on. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas