ICMM 2024.jpg

VMA na kongresu vojne medicine

27. 09. 2024

Načelnik VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević i načelnica Nacionalnog centra za kontrolu trovanja VMA prof. dr Slavica Vučinić učestvovali su u radu 45. svetskog kongresa vojne medicine održanom u Brizbejnu, Australija.
Uz glavnu temu kongresa - angažovanje vojnomedicinskih službi u oblikovanju globalnog zdravlja kroz pružanje humanitarne pomoći i podršku u uslovima masovnih katastrofa, održano je 60 sesija i 80 poster prezentacija o karakteristikama i složenosti pružanja zdravstvene podrške uključujući novosti iz najvažnijih oblasti vojne medicine kao što su traumatologija, epidemiologija, zarazne bolesti i druge. Delegacija VMA učestvovala je i u radu generalne skupštine Međunarodnog komiteta vojne medicine - MKVM (International Committee of Military Medicine - ICMM).
Međunarodni komitet vojne medicine osnovan 1921. godine, okuplja preko 100 vojnosanitetskih službi sveta. Aktivnosti organizacije baziraju se na godišnjim sastancima predsednika vojnosanitetskih službi, bijenalnim kongresima vojne medicine, kao i kroz rad više medicinskih grana i regionalnih organizacija. MKVM je prepoznat kao jedna od najznačajnijih organizacija u oblasti vojne medicine na svetskom nivou.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas