503.jpg

VMA i ove godine učestvuje u kampanji Euromelanom

03. 05. 2018

Besplatni pregledi mladeža i drugih pigmentnih promena za građane u okviru panevropske kampanje za prevenciju raka kože "Euromelanom 2018" biće organizovani na Dan Euromelanoma 21. maja 2018. godine u 27 gradova širom Srbije i 58 državnih i privatnih dermatoloških ordinacija (spisak ustanova za preglede možete pogledati na internet stranici www.euromelanoma.org/serbia). Vojnomedicinska akademija učestvovaće kao i svake godine u kampanji, a tim VMA predvodiće načelnica Klinike za kožne i polne bolesti VMA prof. dr Lidija Kandolf Sekulović, koja je ujedno i nacionalni koordinator kampanje.
Svi zainteresovani građani mogu da se prijave za preglede od 1. do 14. maja 2018. godine putem aplikacije postavljene na internet stranici www.euromelanoma.org/serbia popunjavanjem upitnika o stepenu rizika za nastanak raka kože. Preglede je moguće zakazati i putem besplatne telefonske linije na broj  0800 222 888, od 14. do 16. maja 2018. godine u periodu od 8.00 do 20.00 časova.
Nacionalni tim Euromelanoma 2018 u Srbiji čine: prof. dr Lidija Kandolf Sekulović, doc. dr Dušan Škiljević, prof. dr Željko Mijušković, doc. dr Danica Tiodorović-Živković, doc. dr Vesna Miličić, asis. dr Tatjana Roš, asis. dr Jelena Stojković-Filipović, asis. dr Tatjana Radević, dr Vesna Tatljak Vlahović, prim. dr Olga Osipov, prim. dr Vanja Petković Orozović, dr Milena Mićković i dr Zorana Kremić.
Kampanju organizuje Udruženje dermatovenerologa Srbije u saradnji sa Euromelanoma Europe, Evropskim udruženjem za dermatološku onkologiju, Intersekcijskim odborom za melanom Srpskog lekarskog društva, a pod pokroviteljstvom Evropske akademije za dermatologiju i venerologiju i Ministarstva zdravlja Republike Srbije.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas