109.jpg

VMA i Lekarska komora Srbije: Zajedno u službi zdravlja

19. 11. 2010

Beograd, 19. novembar-Vojnomedicinska akademija kao jedna od vodećih zdravstvenih ustanova u ovom delu Evrope jeste i ubuduće mora biti pouzdan oslonac Lekarskoj komori Srbije i s tim ciljem smo danas ovde da naše partnerstvo i saradnju učvrstimo još više – rekla je direktorka Lekarske komore Srbije gospođa Tatjana Radosavljević koja je u pratnji Predsednika Lekarske komore Beograda gospodina Spasoja Anđelića boravila u radnoj poseti VMA.

Načelnik VMA general-major prof.dr Miodrag Jevtić pozdravio je inicijativu Lekarske komore Srbije i tom prilikom naglasio da je VMA vojnozdravstvena, naučnoistraživačka i obrazovna institucija posvećena zdravlju i napretku medicinske struke i nauke, u službi građana Srbije i da ima ogromne potencijale na koje Lekarska komora Srbije može da se osloni. –VMA jasno prepoznaje svoje obaveze kao funkcionalni segment zdravstva Srbije i spremna je da ih ispunjava doprinoseći jačanju ugleda lekarske profesije u našem društvu-kazao je general Jevtić.

U daljem toku razgovora razmotrene su i konkretne mogućnosti saradnje u oblasti sprovođenja programa kontinuirane medicinske edukacije srpskih lekara kao i saradnje sa dijasporom, a diskutovane su i ostale incijative Lekarske komore Srbije.
 
U radu sastanka su učestvovali i pomoćnici načelnika VMA pukovnik prim. dr Milorad Rabrenović, vojni službenici prof.dr Mirjana Životić-Vanović, doc.dr Elizabeta Ristanović, kao i potpukovnik doc.dr Boban Đorđević, koji je nedavno izabran za savetnika za pitanja vojnog zdravstva u Lekarskoj komori Srbije.  

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas