59.jpg

VMA domaćin stručnog kursa o postupcima i merama u upravljanju opasnim medicinskim otpadom

16. 04. 2011

Beograd, 16.04.2011. -  Na Vojnomedicinskoj akademiji, u organizaciji Instituta za farmaciju,   održan je akreditovani kurs I kategorije pod nazivom „Postupci i mere u  upravljanju opasnim medicinskim otpadom“. Skupu koji je otvorila prof. dr Mirjana Antunović, načelnik Instituta za farmaciju VMA, prisustvovalo je 250 zdravstvenih radnika (farmaceuta, doktora medicine, biohemičara, medicnskih sestara i zdravstvenih tehničara).
Profesor. dr Vesna Šuljagić,  dipl. farm. spec. Zorica Manić, i  prim. mr sc Mirjana Joksimović su upoznale učesnike kursa sa postupcima i merama  u postupanju sa infektivnim, farmaceutskim i radiološkim otpadom. Uravljanje hemijsko-biološkim otpadom u biohemijskim laboratorijama,  postupci i mere u postupanju sa citotoksičnim otpadom, kao i identifikacija opasnosti, ocenjivanje i upravljanje rizikom bile su teme izlaganja  prof. dr Gordane Žunić i  mr sc. med. Vesne Subote, zatim  prof. dr Marije Toskić-Radojičić i puk. mr sc med. Dragana Aleksića u drugom delu rada kursa.
Ocenjen najvišom ocenom od strane učesnika, kurs će zbog velikog interesovanja stručne javnosti biti ponovljen, a javnost će o novom terminu biti blagovremeno obaveštena.    
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas