IMG_2862.JPG

Visoka kineska delegacija u poseti VMA

25. 06. 2012

Delegacija Ministarstva zdravlja Narodne Republike Kine, predvođena zamenikom ministra zdravlja i komesarom Državne administracije za tradicionalnu kinesku medicinu Vangom Guokjangom (WangGuoqiang) posetila je danas Vojnomedicinsku akademiju. Kineska delegacija nalazi se u višednevnoj poseti Ministarstvu zdravlja Republike Srbije.
Zamenik načelnika Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Dragan Dinčić preneo je zadovoljstvo što delegacija ovako visokog nivoa posećuje VMA. Rekao je da je VMA otvorena za sve vidove saradnje, kao i da je dosadašnja praksa pokazala da kombinovano primenjivanje zapadne medicine i tradicionalne alternativne medicine daje odlične rezultate. Gosti su upoznati sa kapacitetima VMA u oblasti lečenja, naučnoistraživačkog rada i obrazovanja, sa posebnim akcentom na Medicinski fakultet VMA.
Zamenik ministra Guokjang rekao je da mu je velika čast što posećuju VMA kao vrhunsku zdravstvenu ustanovu na početku zvanične posete Srbiji, odmah nakon susreta sa ministrom zdravlja. Posebno zadovoljstvo je istakao činjenicom da se tradicionalna kineska medicina već primenjuje na VMA zahvaljujući lekarima koji su završili specijalizaciju u Kini.
Načelnik Uprave za vojno zdravstvo pukovnik prof. dr Zoran Popović preneo je da Ministarstvo odbrane ima dobru saradnju sa kineskim Ministarstvom odbrane na osnovu Sporazuma o saradnji u oblasti odbrane koji je potpisan 2008. godine, a da su obe strane posebno zainteresovane zasaradnju u oblasti vojnog zdravstva.
Tokom posete delegacija Kine imala je priliku da obiđe Kliniku za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, kao i Centar za hiperbaričnu medicinu.
 
Beograd, 25. jun 2012. godine

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas