63.jpg

VII Kongres interventnih kardiologa

12. 04. 2011

Beograd, 12. april, 2011.  - U organizaciji Fonda Srbije ''Za vaše srce'', u    Beogradu je, od 08. do 12. aprila, po sedmi put održan tradicionalni međunarodni kongres interventnih kardiologa ''BASICS'' koji je ove godine okupio preko 400  kardiologa, radiologa i kardiohirurga, među kojima je bilo oko 40 najeminentnijih  stručnjaka iz celog sveta.  Ovaj skup je po broju učesnika i objavljenih radova prevazišao sve do sada održane skupove.
 
U protekla četiri dana, izvedeno je više od 40 kompleksnih intervencija na srcu koje su učesnici ovog kongresa u beogradskom hotelu ''M'', mogli da prate videolinkom iz operacionih sala,  i interaktivno učestvuju u diskusijama.
 
Intervencije su izvođene u  KCS,  na Institutu '' Dedinje'', u KBC '' Bežanijska kosa'', KBC ''Zvezdara'', ZC ''Valjevo'' i na Vojnomedicinskoj akademiji, na kojoj je poslednjeg dana skupa, 12. aprila, izvedena procedura endovaskularne rekonstrukcije aneurizme abdominalne aorte.  Ovu hiruršku proceduru, uživo prenošenu iz angio sale Instituta za radiologiju VMA, izveo je tim radiologa, vaskularnih hirurga i kardiologa. Trajala je samo 60 minuta i protekla bez ikakvih komplikacija.
 
Doprinos ovom skupu lekari Vojnomedicnske akademije su dali i aktivnim učešćem u dve sesije, u svojstvu predsedavajućih i komentatora prenosa uživo. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas