Delegacija_Rusije.jpg

Veliki potencijal za saradnju sa Rusijom

18. 04. 2013

Tročlana delegacija Vojnog zdravstva Ministarstva odbrane Ruske Federacije i Vojnomedicinske akademije Sankt Petersburg, predvođena pukovnikom prof. dr Aleksandrom Nikolajevičem Grebenjukom posetila je Vojnomedicinsku akademiju.
Načelnik VMA brigadni general prof. dr Marijan Novaković rekao je da postoji veliko poštovanje u Srbiji prema dostignućima vojne medicine u Ruskoj Federaciji i ponovio otvorenost i spremnost srpske strane za unapređenjem saradnje. Pozvao je ruske predstavnike da budu gosti 3. panevropske konferencije vojne medicine, koja će od 2. do 6. juna 2014. godine, biti organizovana u Beogradu.
Prezentacije o VMA sa naglaskom na edukaciji, odnosno Medicinskom fakultetu VMA održali su načelnik Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad pukovnik prof. dr Predrag Romić i dekan Medicinskog fakulteta VMA brigadni general akademik prof. dr Miodrag Čolić.
Pukovnik Grebenjuk rekao je da postoji veliki prostor za saradnju posebno imajući u vidu da je sistem vojnog zdravstva i VMA sličan na obe strane. Rekao je da ruska VMA, koja se nalazi na nekoliko lokacija u državi od kojih je naveća ona u Sankt Petersburgu, ima tradiciju dugu skoro tri veka i sedam medicinskih fakutleta, kao i da obe strane imaju dosta toga jedna od druge da nauče.
 
Beograd, 18. april 2013. godine
 

 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas