24022017_2.JPG

Uručene diplome doktorima nauka Medicinskog fakulteta VMA

24. 02. 2017

Povodom Dana Univerziteta odbrane uručeno je 45 diploma doktorima nauka koji su to zvanje stekli tokom 2016. godine, a među njima je i 14 doktorskih disertacija Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije. Promociji doktora nauka prisustvovali su državni sekretar Ministarstva odbrane Nenad Nerić, rektor Univerziteta general-major prof. dr Mladen Vuruna, kao i predstavnici Univerziteta odbrane, Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA.
Zvanje doktora nauka na Medicinskom fakultetu VMA u prethodnoj godini dobili su dr sc. med. Dejana Savić iz Instituta za mikrobiologiju VMA, dr sc. med. Tatjana Mraović iz Instituta za higijenu VMA, puk. dr sc. med. Slobodan Aćimović načelnik Klinike za pulmologiju VMA, dr sc. med. Snježana Vukotić iz Klinike za urgentnu internu medicinu VMA, major asist. dr sc. med. Ivan Stanojević iz Instituta za medicinska istraživanja VMA, asist. dr sc. med. Milica Zlatković iz Instituta za toksikologiju i farmakologiju Nacionalnog centra za kontrolu trovanja VMA, pukovnik dr sc. med. Neven Vavić načelnik Centra za transplantaciju solidnih organa VMA, ppuk. dr sc. med. Dragan Pucar iz Instituta za nuklearnu medicinu VMA i asistent dr sc. med. Gordana Cvetković iz Klinike za pulmologiju VMA.
Na Medicinskom fakultetu VMA doktorske disertacije tokom 2016. godine odbranili su i prim. dr sc. med. Mirjana Kendrišić iz Opšte bolnice Sremska Mitrovica, dr sc. med. Aleksandra Rakočević Hrnjak iz Centra za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju KBC Zvezdara, ppuk. prim dr sc. med. Dragan Koruga iz Vojnomedicinskog centra Novi Sad, asistent dr sc. med. Irena Mladenović sa Medicinskog fakulteta Foča Univerziteta u Istočnom Sarajevu i dr sc. med. Ljiljana Petrović Jeremić iz Zavoda za javno zdravlje „Pomoravlje“ Ćuprija.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas