UpisMedicinskiFakultetVMA.jpg

Upis na Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije

15. 07. 2013

Na Medicinskom fakultetu Vojnomedicinske akademije Univerziteta odbrane u Beogradu upisana je peta generacija koju čini 25 kadeta i kadetkinja (prvih 25 sa rang liste) na integrisane akademske studije medicine, na osnovu kriterijuma iz konkursa objavljenog 15.02.2013. godine.
Novim kadetima obratio se dekan, brigadni general akademik prof. dr Miodrag Čolić, koji im je poželeo puno uspeha u studiranju i upoznao sa predstojećim aktivnostima vezanim za vojnu obuku koja će se održati u septembru pre početka školske godine.
Upisani kadeti 5. klase ispunili su opšte i posebne uslove konkursa za upis na Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije, koji su obuhvatali i obaveznu proveru psihološke, zdravstvene i fizičke sposobnosti. Od ukupno 254 prijavljenih na konkurs, 110 kandidata steklo je uslov za polaganje kvalifikacionog ispita iz biologije i hemije, kome je pristupilo njih 99.
Prijemni ispit, koji je organizovala Zajednica medicinskih fakulteta Srbije, je bio isti za sve medicinske fakultete u zemlji i obavljen je istog dana u isto vreme.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas