221.jpg

Univerzijada 2009: aktivnosti se nastavljaju

14. 01. 2010

Beograd, 14.januar- Članovi organizacionog odbora Univerzijade 2013, koja će se održati u gradu Kazanju, u ruskoj pokrajini Tatarstan, posetili su Vojnomedicinsku akademiju u cilju razmene iskustava oko medicinskog zbrinjavanja ove sportske manifestacije.
Goste iz Rusije primio je načelnik VMA general-major prof.dr Miodrag Jevtić sa saradnicima koji su neposredno rukovodili organizacijom medicinskog zbrinjavanja Univerzijade 2009, najveće sportske manifestacije koja je tokom protekle godine održana u našoj zemlji.
General Jevtić upoznao je goste iz Rusije sa mogućnostima i najznačajnijim aktivnostima VMA kao medicinskog giganta od strateškog nacionalnog značaja. Pukovnik doc.dr Zoran Hajduković, potpukovnici doc.dr Srđan Lazić, dr Srđan Starčević i kapetan dr Nikola Čikiriz izneli su naša iskustva u organizaciji medicinske podrške, zdravstvenom i preventivno-medicinskom zbrinjavanju ove sportske manifestacije, o angažovanim resursima, kao i o broju obavljenih pregleda i analiza.
- Uzimajući u obzir ove impresivne rezultate, kao i mogućnosti VMA, ne čudi što je širom sveta odjeknula vest da je VMA osvojila zlato na Univerzijadi. Sportisti, učesnici ove manifestacije, postali su pravi ambasadori i VMA i srpske medicine!-istakao je gospodin Farid Abdulganijev direktor Univerzijade 2013. –Vaša pomoć i iskustvo biće nam dragoceni u vremenu koje je pred nama i s tim u vezi očekujemo intenziviranje naše saradnje, koja treba da prevaziđe okvire sportske medicine. Ima puno mogućnosti za saradnju naše dve zemlje u okviru medicinske struke i nauke, a VMA s obzirom na stručne i obrazovne kapacitete svakako mora biti most te saradnje.-rekao je gospodin Abdulganijev.
Zahvaljujući gostima na lepim rečima, načelnik VMA istakao je spremnost naše ustanove da svojim iskustvima pomogne kolegama iz Tatarstana u realizaciji ove kompleksne aktivnosti uz želju za proširenje saradnje u svim oblastima medicine. - Spremni smo da svoje znanje podelimo sa drugima, ali smo spremni i da učimo od drugih koji to žele na ravnopravnim osnovama - rekao je general Jevtić.      

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas