193.jpg

Unapređenje naučne saradnje

23. 03. 2010

Beograd, 23.mart - Višegodišnja uspešna saradnja VMA sa eminentnim naučno-obrazovnim ustanovama u našoj zemlji ozvaničena je današnjim potpisivanjem Sporazuma o saradnji u oblasti naučnog rada i istraživačkih projekata iz domena fundamentalne i primenjene biomedicine sa Biološkim i Tehnološko-metalurškim fakultetom Univerziteta u Beogradu kao i sa Institutom za primenu nuklearne energije (INEP).
- Vojnomedicinska akademija je medicinski kolos koji veoma ulaže u znanje i nauku. Multidisciplinarnost i timski rad uslov su naučnog progresa koji je zamajac društvenog razvoja. Samo zajedničkim snagama možemo uspeti u našoj nameri i želji da pratimo razvoj svetske medicine i služimo opštem dobru - rekao je tom prilikom načelnik VMA, general-major prof.dr Miodrag Jevtić. On je ukazao i da ovaj čin predstavlja formalizaciju dosadašnje, ali i početak još bolje i sadržajnije saradnje.
Zadovoljstvo postignutom saradnjom sa VMA i velika očekivanja od njenog daljeg unapređenja izrazili su i prisutni rukovodioci obrazovno-naučnih i istraživačkih ustanova.
Dekan Biološkog fakulteta u Beogradu prof. dr Jelena Knežević-Vukčević istakla je da na polju biomedicinske struke i nauke, kao i u obrazovnom pogledu, postoji duga tradicija zajedničkog rada dve ustanove i ukazala na važan doprinos stručnjaka VMA u mnogim istraživačkim projektima ovog fakulteta.
Dekan Tehnološko-metalurškog fakulteta u Boegradu, prof. dr Ivanka Popović naglasila je da današnji događaj važan za obe ustanove. - Naš narod decenijama prepoznaje VMA kao elitnu nacionalnu instituciju i upravo zato izražavamo veliko zadovoljstvo uspostavljenom saradnjom - kazala je prof. Popović.
Direktor INEP-a, naučni savetnik dr Ljiljana Vićovac-Panić rekla je da VMA i INEP imaju dugogodišnju saradnju u oblasti nuklearne medicine, imunologije, mikrobiologije, kao i u drugim granama medicine, o čemu govore dobri rezultati, ali da uvek ima prostora za više i bolje.
Potpisivanju Sporazuma o saradnji prisustvovali su i koordinator naučnoistraživačkih projekata VMA i dekan Visoke škole medicine VMA akademik, pukovnik prof.dr Miodrag Čolić, načelnik Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad prof.dr Mirjana Životić-Vanović i načelnik Odeljenja za moral i odnose sa javnošću Uprave VMA doc.dr Elizabeta Ristanović.                

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas