503.jpg

Učešće VMA na Kongresu Udruženja patologa i citologa Srbije

20. 06. 2012

14. kongres Udruženja patologa i citologa Srbije sa međunarodnim učešćem održan je od 14. do 16. juna 2012. godine u Beogradu, pod pokroviteljstvom Evropskog udruženja patologije i Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Učestvovao je veliki broj domaćih i stranih predavača među kojima i predstavnici Centra za patologiju i sudsku medicinu Vojnomedicinske akademije.
 
U naučnom delu programa, jedno od zapaženih predavanja kao predavač po pozivu održala je mr sc. med. Biserka Vukomanović Đurđević iz Centra za patologiju i sudsku medicinu VMA na temu „Vulvarna patologija - odabrana poglavlja“. Stručni tim ovog Centra, koji su predstavljali prof. dr Željka Tatomirović, dr Ivana Tufegdžić, dr Jordan Radojičić, dr Jovana Trimčev i dr Ljiljana Tomić, održao je veliki broj poster prezentacija.
 
Od stranih predavača treba spomenuti uvodno predavanje prof. dr J. Han J. M. van Krikena (J. Han J.M. van Krieken) iz Holandije, kao i predavanja prof. Marka Santučija (Marko Santucci) iz Italije, prof. Sandživ Meneka (Sanjiv Menek) iz Velike Britanije, prof. Laks Sigurda (Lax Sigurd) iz Austrije i dr Hansa Ikenberga (Hans Ikenberg) iz Nemačke.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas