kongres-nuerologa-2017-2.jpg

Učešće pripadnika VMA na Kongresu neurologa Srbije

28. 11. 2017

Neurolozi VMA na čelu sa načelnikom Grupe neuropsihijatrijskih klinika VMA pukovnikom prof. dr Rankom Raičevićem, ujedno i predsednikom Društva neurologa Srbije, učestvovali su na XVII kongresu neurologa Srbije sa međunarodnim učešćem održanom od 24. do 26. novembra 2017. godine u Beogradu.
Na Kongresu sa preko 900 učesnika, istovremeno je održano pet edukativnih kurseva iz najznačajnijih oblasti neurologije, ali i Simpozijum medicinskih tehničara neurološke struke. Predavači na skupu bili su vodeći autoriteti neurologije Srbije, okolnih zemalja i više od 30 stranih predavača.
Lekari i medicinski tehničari VMA održali su značajne prezentacije u različitim oblicima rada Kongresa. Lekari Klinike za neurologiju VMA bili su moderatori i predavači u 25 usmenih i u sedam poster prezentacija, dok su medicinski tehničari VMA kao moderatori, predavači i poster prezenteri nastupili sedam puta. Poster majora dr Viktora Pasovskog iz Klinike za neurologiju VMA ušao je u prva tri najbolja postera na Kongresu, a poster medicinskog tehničara VMA Gordane Mimović osvojio je drugo mesto za najbolji poster Simpozijuma medicinskih tehničara.
Zapaženo učešće imali su i studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i kadeti Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane u Beogradu jer je na Kongresu, tradicionalno, deo programa posvećen mladim neurolozima, prikazima rezultata njihovih istraživanja, kao i dilemama u radu.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas