174.jpg

Učenici srednjih medicinskih škola iz Beograda i Čačka u VMA

06. 05. 2010

Beograd, 06.maj - Dugogodišnja uspešna saradnja Vojnomedicinske akademije sa srednjim medicinskim školama iz naše zemlje, obogaćena je novom inicijativom, susretima sa učenicima i maturantima ovih škola koji su zainteresovani za studije medicine u Visokoj školi VMA.
Nedavno su u poseti VMA boravili maturanti srednjih medicinskih škola iz Beograda, a danas su našu ustanovu posetili učenici i profesori Medicinske škole iz Čačka, koje su u ime VMA pozdravili pukovnik prof. dr Nikola Filipović i vojni službenik prof.dr Mirjana Životić-Vanović.
Učenicima srednjih medicinskih škola predstavljena je organizacija rada i mogućnosti naše ustanove, kao i studijski program i uslovi studiranja u našoj Visokoj školi. „Studije medicine u Vojnomedicinskoj akademiji se od studija na drugim medicinskim fakultetima razlikuju po tome što pored školovanja za doktora medicine uključuju dodatna znanja i veštine koje treba da ima vojni lekar i oficir“ istakla je prof. Životić-Vanović. Maturanti su upoznati i sa prednostima koje za studiranje pruža Vojnomedicinska akademija: besplatni udžbenici, dostupna biblioteka i internet, mentor tokom celih studija za svakog kadeta, smeštaj u Internatu, ishrana i obezbeđen posao sa mogućnošću daljeg školovanja i usavršavanja. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas