„Tri minuta koja vam mogu spasiti život“ VMA u borbi protiv raka grlića materice

23. 05. 2012

 Srbija je danas na prvom mestu u Evropi po broju obolelih od raka grlića materice, a svakog dana u Srbiji jedna žena umre od ove bolesti. Tragična činjenica je da nijedna žena u Srbiji ne bi umrlaod ove bolesti ukoliko bi redovno išla na ginekološke preglede.Epidemiloške studije potvrđuju da preko 80% žena koje umru od ove bolesti pet godina ili duže nisu bile kod ginekologa. Nažalost, u Srbiji tek svaka peta žena ide na redovne ginekološke kontrole i to ja glavni razlog ovako poraznih statističkih podataka. Ovu populaciju žena najčešće ni društvo, ni zdravstveni radnici, ni mediji, ni nacionalni programi ne mogu da ubede da ode kod ginekologa. Ima li neko ko može? Samo oni koji ih najviše vole: suprug, majka, otac, sin, ćerka, rođak, rođaka, kuma, prijatelj, prijateljica.. Polazeći od ove pretpostavke mi smo u centar naše kampanje stavili ljubav. Ljubav pored poštovanja i poznavanja, uvek podrazumeva brigu i odgovornost, tako da se svi oni koji uistinu vole moraju zapitati da li su zaista bili dovoljno brižni i odgovorni prema svojim najbližim. U ovom slučaju, da ubede svoje najdraže ženske osobe da odu na ginekološki pregled.  
 
Vaša odgovornost - vaš uspeh
 
Ova kampanja svakome od vas daje mogućnost da u svojoj okolini pronađete jednu dragu žensku osobu koja tri i više godina nije bila kod ginekologa i ubedite je da ode na pregled. Tako, ne samo što ćete uraditi nešto što je vrednije od svih kasnijih postupaka koje će uraditi lekar, nego ćete zaista nekome spasiti život. 
 
Naša odgovornost - vaš uspeh
 
Akcija VMA „Tri minuta koja vam mogu spasiti život“, podrazumeva besplatan pregled PAPA testa i digitalne kompjuterske kolposkopije za sve pacijentkinje u periodu od 28. maja do 1. juna 2012. godine. 
 
Preglede za sve zainteresovane građanke neophodno je prethodno zakazati putem telefona 064 87 43 102 svakog radnog dana do 25. maja 2012. godine, u periodu od 12 do 15 časova ilielektronskom poštom na email adresu ooj@vma.mod.gov.rs
 
Opširnije o ovoj akciji videti ovde
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas