485.jpg

Svetski dan sestrinstva

12. 05. 2008

Beograd, 12. maj - Svetski dan sestrinstva obeležen je 12. maja u VMA svečanom akademijom. Medicinskim sestrama i tehničarima praznik je čestitao Načelnik VMA, general-major, prof.dr. Miodrag Jevtić koji je istakao da su medicinske sestre i tehničari jedan od stubova funkcionisanja VMA, kao svetski priznatog giganta medicinske struke i nauke.

Uprava VMA izuzetno poštuje profesionalnost, odgovornost i pregalaštvo koje medicinske sestre i tehničari ispoljavaju u svakodnevnom obavljanju ovog teškog posla i nastojaće da, u skladu sa mogućnostima, javno afirmiše ovu profesiju i podstakne dalje permanentno usavršavanje sestrinskog kadra - rekao je general Jevtić. Na svečanosti su uručene nagrade i pohvale najboljim medicinskim sestrama i tehničarima VMA i proglašena "Sestra godine", Saška Štampar. U saradnji sa VU "Tara" i VU "Vrnjačka banja", najboljim sestrama obezbeđeni su sedmodnevni boravci u oazama prirodnih lepota u hotelima "Omorika" i "Beli bor" na Tari, kao i u hotelu "Breza" u Vrnjačkoj banji. U umetničkom programu, učestvovali su dramski umetnici Vesna Čipčić, Dragomir Milenković i estradna umetnica Nada Popov.

Povodom Svetskog dana sestrinstva, u VMA je održan seminar za medicinske sestre i tehničare sa temom "Komunikacijske veštine". Ciljevi seminara bili su razvijanje svesti o značaju komunikacije u profesionalnom životu, između medicinskog osoblja i bolesnika, kao i medicinskog osoblja u stručnom timu. Seminar predstavlja specifičan vid stručnog doprinosa kvalitetu rada medicinskog osoblja VMA. Predavač je bila prof. dr Lelica Todorović iz Visoke medicinske škole "Milutin Milanković", a predavanju je prisustvovalo više od 200 medicinskih sestara i tehničara VMA.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas