356.jpg

Svečana sednica Nastavno-naučnog veća

07. 02. 2010

Povodom velikog jubileja - 165 godina tradicije i rada, u amfiteatru VMA održana je svečana sednica Nastavno-naučnog veća. Sednicu je otvorio načelnik VMA i predsednik Nastavno-naučnog veća, general-major prof. dr Miodrag Jevtić koji je tom prilikom rekao da je ponosan što je VMA ponovo snažna institucija u koju je prestižno doći, koja je potpuno revitalizovana i s ponosom i entuzijazmom kreće dalje napred, putevima vrhunske svetske medicine.
Na svečanoj sednici dodeljene su diplome magistrima i doktorima nauka koji su svoje teze odbranili između dva rođendana VMA. U tom periodu zvanje doktora medicinskih nauka stekla su četiri lica, a magistarske radove odbranila su 22 lerkara. Specijalistički ispit položila su 42 lekara, a subspecijalistički ispit njih osam. Pročitana su imena najboljih polaznika Škole rezervnih ofivcira sanitetske službe.
U ime uspešne saradnje na polju afirmacije univerzalnih vrednosti, a povodom 165 godina tradicije, plakete VMA dodeljene su: kompaniji Simpo, Narodnom pozorištu u Beogradu, Večernjim novostima i Radioteleviziji Srbije.
Povodom 165 godina od rođenja dr Vladana Đorđevića, prvog učenog srpskog hirurga, prvog sanitetskog pukovnika, osnivača Srpskog lekarskog društva i Društva Crvenog krsta Srbije, načelnik VMA dodelio je medalje “dr Vladan Đorđević” za doprinose u razvoju srpske hirurgije general-majoru u penziji Mihajlu Đukniću, general-majoru u penziji Milomiru Todoriću i prof. dr Božini Radeviću.
“U slavu srpske hirurgije!” rekao je general Jevtić, čestitajući dobitnicima medalje. U ime 165 godina od rođenja dr Vladana Đorđevića i 165 godina tradicije VMA u krugu VMA otkrivena je bista dr Vladana Đorđevića. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas