fizikalna 122018.jpg

Stručni sastanak o lumbalnom bolu

10. 12. 2018

Nacionalni simpozijum posvećen lumbalnom bolu u organizaciji Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Vojnomedicinske akademije održan je od 7. do 8. decembra 2018. godine u VMA.
U uvodnom delu, a nakon retrospektive rada Klinike koja u sadašnjem obliku postoji 18 godina, predavanje je održao načelnik Klinike pukovnik prof. dr Aleksandar Đurović. Govorio je o posturalnom sindromu vratne regije i uspehu različitih pristupa na osnovu istraživanja lečenja pacijenata u VMA, sa akentom na važnosti timskog rada.
Tokom prvog dana učesnici su imali priliku da čuju i niz predavanja o pravilnom držanju tela, ulozi različitih mišića u održavanju posture, kao i o posturalnom sindromu, dok je drugi dan bio rezervisan za fizioterapeutske prikaze. Obrađene su teme različitih tehnika i pristupa u lečenju hroničnog lumbalnog sindroma, govorilo se o analizi posture i kičmenog stuba kod mlađih i starijih osoba, a istaknute su i važnosti određenih mišićnih grupa za pravilno držanje tela i umanjenje bola.
Stručni sastanak na temu bola u leđima, koji prema statistici pogađa gotovo 80 posto populacije, tradicionalno je okupio veliki broj učesnika iz zdravstvenih ustanova u regionu.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas