Strucni-sastanak-fizijatara.jpg

Stručni sastanak fizijatara VMA

04. 12. 2017

Stručni sastanak u organizaciji Sekcije za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Srpskog lekarskog društva i Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Vojnomedicinske akademije održan je na VMA.
Uvodno predavanje načelnika Klinike pukovnika prof. dr Aleksandra Đurovića bilo je posvećeno osteoartritisu kolena i specifičnostima primene različitih vrsta lečenja uz iznošenje rezultata svojevrsnog istraživanja o upotrebi farmakološke i fizikalne terapije za prevazilaženje ovog medicinskog problema. Kako je naglašeno, pored simptomatske terapije bazirane na podacima iz struke, nauke i iskustvu iz kliničke prakse, posebno je važan pristup pojedinačnom pacijentu i iznalaženje najefikasnijeg načina lečenja koji će dovesti do ublažavanja tegoba.
U nastavku događaja fizijatri VMA održali su predavanja posvećena terapiji bola i lečenju različitih povreda kolena. Potpukovnik dr Dejan Ilić govorio je o akutnim povredama kolenog zgloba, doc. dr Aleksandra Vukomanović o intraartikularnoj primeni kortikosteroida i viskosuplemenata, dok je predavanje doc. dr Zorice Brdareski obuhvatilo integrativni pristup u lečenju bola u kolenu.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas