Strani_studenti_u_obilasku_VMA.jpg

Strani studenti u obilasku VMA

05. 03. 2015

Sedmoro studenata visokih strukovnih škola za medicinske sestre iz Španije i Švajcarske započelo je stručnu posetu VMA u okviru tradicionalne razmene studenata na nivou Evropske mreže medicinskih škola (European Nursing Module Network - ENM).
Vojnomedicinska akademija kao nastavna baza za stručnu praksu aktivan je učesnik ove međunarodne organizacije, a boravak studenata organizovan je četvrtu godinu zaredom. Dobrodošlicu gostima poželeli su načelnik Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad VMA potpukovnik dr Miroslav Broćić i glavna sestra VMA Verica Milovanović ukratko predstavivši glavne karakteristike ustanove u koje će imati priliku da se uvere i tokom obilaska organizacionih celina.
Prema rečima studenata glavna motivacija za posetu zasniva se na pozitivnim utiscima koji su im preneti nakon prethodnih poseta, kao i zainteresovanost za obilazak vojne zdravstvene ustanove. Tokom narednih dana studentima će kroz svakodnevni praktični rad biti predstavljena zaduženja i aktivnosti medicinskih sestara i tehničara na VMA.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas