MF VMA.jpg

Sportske aktivnosti kadetkinja i kadeta Medicinskog fakulteta VMA

10. 04. 2014

Kadetkinje i kadeti Medicinskog fakulteta VMA učestvuju na otvorenom Sportskom prvenstvu Ministarstva odbrane koje je počelo 7. aprila 2014. godine ceremonijom otvaranja na stadionu Vojne akademije.
Kadetkinja 3. klase Medicinskog fakulteta VMA Aleksandra Đajić osvojila je prvo mesto u trčanju na 100 metara, u disiplini atletika – žene, na tekmičenju koje je održano dana 8. aprila 2014. godine, oborivši tako svoj lični rekord.
Na terenima Vojne akademije biće održani turniri u futsalu i odbojci, 10. aprila 2014. godine na kojima će učestvovati ekipe kadeta Medicinskog fakulteta VMA dok će se u subotu 12. aprila u okviru discipline - streljaštvo u pojedinačnoj konkurenciji takmičiti kadeti Ilija Rančić i Andreja Trajkovski.
Sportsko prvenstvo Ministarstva odbrane ove godine je okupilo sedam ekipa koje sačinjavaju kadeti i starešine klasa Vojne akademije, Medicinskog fakulteta VMA, Klase slušalaca rezervnih oficira i Vojne gimnazije, dok u pojedinim sportskim disciplinama učestvuju i predstavnici Vojnobezbednosne agencije, Sektora za materijalne resurse, Dekanata i Sekretarijata Vojne akademije. Pojedinci i ekipe se takmiče u vojnom višeboju, streljaštvu, orjentiringu, atletici, džudou, futsalu i odbojci.
Takođe, na turniru povodom proslave Dana VMA, dve ekipe kadeta Medicinskog fakulteta VMA koje su se takmičile u košarci osvojile su prvo i drugo mesto. U finalnoj utakmici koja je odigrana 30. marta 2014. godine na terenu Vojne gimnazije, pobedila je ekipa koju je predvodio kadet 4. klase Nemanja Mitrović.
 

 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas