Skup pedijatara na VMA.JPG

Skup pedijatara na VMA

22. 02. 2016

Sastanak Pedijatrijske sekcije, Sekcije za dečiju hirurgiju Srpskog lekarskog društva i Udruženja pedijatara Srbije, u organizaciji Dečjeg dispanzera Specijalističke poliklinike VMA održan je na Vojnomedicinskoj akademiji.
Skup je u ime domaćina pozdravio načelnik Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad VMA pukovnik dr Miroslav Broćić. Naglasio je dugogodišnju uspešnu saradnju pedijatara Srbije sa VMA i istakao da je ova profesija posebno osetljiva i da su za rešavanje problema sa kojima se suočava redovni stručni skupovi neophodni u cilju ne samo razmene iskustva, već i kontinuiranog usavršavanja u različitim granama medicine neophodnim za lečenje dece.
U uvodnom delu govorili su predsednik Sekcije za dečiju hirurgiju dr Predrag Ilić i predsednik Pedijatrijske sekcije prof. dr Nedeljko Radlović o aktuelnostima, planiranim skupovima, kao i o objavljenim stručnim publikacijama. Predstavljena je knjiga profesora dr Zorana Radovanovića „Istina o vakcinama“ namenjena lekarima, ali i svim zainteresovanim čitaocima, kao i udžbenik grupe autora „Pedijatrija“ namenjen poslediplomskoj edukaciji.
Stručni deo događaja obuhvatio je predavanja o kliničkoj slici, laboratorijskoj dijagnozi i lečenju zika virusa, o „ravnom stopalu“, najčešćem deformitetu stopala kod dece, izboru lečenja suprakondilarnih preloma humerusa kod dece, sindromu neonatalne encefalopatije, kao i o molekularno genetičkim tehnologijama u kliničkoj praksi i istraživanjima. Pored profesora Zorana Radovanovića, predavanja su održali dr Siniša V. Dučić iz Univerzitetske dečje klinike, dr Zoran Paunović iz Instituta za majku i dete, dr Ivana Jovanović iz Instituta za neonatologiju i načelnik Instituta za medicinska istraživanja VMA prof. dr Zvonko Magić.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas