Simpozijum ortopedskih sestara.jpg

Simpozijum ortopedskih sestara održan na VMA

08. 06. 2016

Prvi simpozijum medicinskih sestara ortopedske hirurgije i traumatologije Srbije iz oblasti zdravstvene nege i zbrinjavanja bolesnika sa prelomom kostiju donjih ekstremiteta u organizaciji Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju VMA, održan je na Vojnomedicinskoj akademiji.
Veliki broj učesnika iz zdravstvenih ustanova širom zemlje imao je priliku da čuje predavanja o oblicima i mehanizmima nastajanja preloma, kliničkim simptomima, metodama lečenja i vrstama imobilizacije, ali i komplikacijama nakon saniranja povreda. Pored toga, bilo je reči o ranoj rehabilitaciji i specifičnostima nege ove vrste pacijenata, a održana je i radionica o sredstvima za transportnu imobilizaciju.
Akreditovani stručni skup odgovor je na potrebu kontinuiranog usavršavanja medicinskog kadra o nezi politraumatizovanih pacijenata usled ekspanzije povreda zadobijenih u saobraćajnim nesrećama i sportskih preloma različite etiologije. Savremeni principi i implementacija novih trendova u celokupnom zdravstvenom tretmanu koštano-mišićnih fraktura značajan su doprinos kvalitetu i uspehu lečenja.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas