1420.jpg

„Savremeni stavovi u artroplastikama kuka i kolena“

18. 05. 2012

Međunarodni simpozijum „Savremeni stavovi u artroplastikama kuka i kolena“ u organizaciji Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju Vojnomedicinske akademije, održan je 18. maja 2012. godine na VMA.
 
Nakon pozdravne reči načelnika Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane pukovnika prof. dr Zorana Popovića učesnicima se obratio načelnik Vojnomedicinske akademije brigadni general prof. dr Marijan Novaković i istakao značaj razmene međunarodnog iskustva u lekarskoj profesiji.
 
Tokom stručnog dela simpozijuma prof. dr med. Torsten Gerke (Thorsten Gehrke) sa ENDO klinike u Hamburgu, zajedno sa pukovnikom prof. dr Zoranom Popovićem i zamenikom direktora Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“ doc. dr Milanom Apostolovićem, izveo je dve operacije ugradnje veštačkog kuka i operaciju ugradnje veštačkog kolena. Učesnicima simpozijuma bio je omogućen direktan prenos sve tri operacije i razgovor sa moderatorima.
 
Usledila su predavanja stručnog tima koji je bio zadužen za hirurške zahvate, a jedan od predavača i moderatora bio je doc. dr Zoran Baščarević iz Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“.
 
Razmena iskustava sa vodećim stručnjakom za artroplastičke procedure u Evropi i direktorom ENDO klinike u Hamburgu, na kojoj se godišnje izvede oko 6.000  operacija ugradnje različitih zglobova, od izuzetnog su značaja za ovu granu hirurgije i prilika za nastavak uspešne saradnje sa Nemačkom na ovom planu.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas