17092024-3.jpeg

Savremeni pristup u organizaciji rada medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara

17. 09. 2024

Danas je u Vojnomedicinskoj akademiji u okviru kontinuirane medicinske edukacije realizovan Simpozijum „Savremeni pristup u organizaciji rada medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara“ koji je svečano otvorio načelnik Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavlјević.
U jednodnevnoj obuci razmenjena su znanja i iskustva u organizaciji sestrinske službe kao i identifikaciji inovativnih rešenja koja mogu doprineti unapređenju zdravstvene nege u regionu. Današnjem simpozijumu prisustvovali su Dijana Otašević, predsednica Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srbije, Vesna Jocić, direktorka Komore medicinskih sestara i zdravstvenih radnika kao i Nataša Bogunović, glavna sestra bolnice Dragiša Mišović iz Beograda.
Pred punim amfiteatrom Vojnomedicinske akademije, koji je bio ispunjen do poslednjeg mesta kako domaćim tako i predavačima iz inostranstva, akcenat je stavlјen na značaj kontinuirane edukacije i zajedničkog sagledavanja specifičnih problema svih zaposlenih zdravstvenih radnika. Medicinske sestre kao nosioci procesa zdravstvene nege, pored znanja treba da poseduju i menadžerske sposobnosti, naglasila je načelnica Službe za zdravstvenu negu Vojnomedicinske akademije master medicinska sestra Bojana Jovanović. Naglasivši da u medicini ne postoje granice, ovakve prilike su najveća i najbolјa šansa da se razmene iskustva na najvišem nivou i da se naprave dobre osnove za sve buduće zajedničke korake.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas