savetovaliste1 2013.jpg

Savetovalište za ishranu i dijabetes u Domu Vojske povodom Dana VMA

28. 02. 2013

Povodom 2. marta - Dana Vojnomedicinske akademije, u Domu Vojske Srbije danas je organizovano jednodnevno Savetovalište za ishranu i dijabetes. U akciji su učestvovali lekari sa Klinike za endokrinologiju i iz Instituta za higijenu Sektora za preventivnu medicinu VMA.
Pacijente su pregledali endokrinolozi potpukovnik dr Saša Kikovića i major dr Petar Ristić i dva dijetologa - dr Tatjana Mraović i dr Marija Nikačević - sa njihovim timovima. Bilo je zakazano oko 40 pacijenata po lekaru. 
Akcija je bila zamišljena tako da lekari sagledaju stanje pacijenta i njegove bolesti - pre svega šećerne, ali i drugih oboljenja ukoliko ih ima, da mu daju savete u vezi režima ishrane, terapije, i da odgovore na najčešća pitanja koja pacijenti postave kako bi otklonili neke njihove nejasnoće u vezi režima ishrane, terapije, ponašanja.
- Za ovo savetovalište vladalo je veliko interesovanje. Javilo se tri puta više pacijenata od onih kojima je zakazano i mi se unapred izvinjavamo svima koje nismo mogli da pregledamo u Domu Vojske. Oni mogu da zakažu preglede u redovnom terminu u Savetovalištu za ishranu i Klinici za endokrinologiju VMA - rekao je endokrinolog potpukovnik dr Saša Kiković.
Vojnomedicinska akademija od prošle godine, u sklopu proslave svoje godišnjice 2. marta, organizuje i radni deo proslave koji je posvećen građanima. Prošle godine su to bili pregledi kože u cilju ranog otkrivanja melanoma i drugih oblika kancera kože. Od 210 pregledanih građana kod njih sedam je potvrđena sumnja na malignitet čime je potencijalno spašeno sedam života.
 
Beograd, 28. februar 2013. godine

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas