Medicina rada 022017-1.jpg

Sastanak Sekcije za medicinu rada održan na VMA

27. 02. 2017

Sastanak Sekcije za medicinu rada Srpskog lekarskog društva u organizaciji Instituta za medicinu rada Vojnomedicinske akademije, održan je na VMA.
U uvodnom delu govorili su predsednik Sekcije prof. dr Aleksandar Milovanović i načelnik Instituta za medicinu rada VMA puk. asistent mr sc. med. Dragan Aleksić. Istaknut je značaj preventivne medicine za sistem odbrane i populaciju uopšte, a naglašena je neophodnost tehnološke obnove, kao i kontinuiran rad na angažovanju i usavršavanju zaposlenih prema svetskim standardima.
U stručnom delu sastanka održana su predavanja na temu primene jonizujućih zračenja u medicini, zakonskoj regulativi i rizicima. O profesionalnim rizicima svih uključenih u postupak dijagnoze malignog oboljenja - TNM klasifikacije, govorila je prof. dr Branka Đurović sa VMA, o zakonskim okvirima primene jonizujućih zračenja u medicini izlagala je naučni saradnik dr fiz. hem. Mirjana Radenković iz Instituta za nuklearne nauke "Vinča", dok je o savremenim dijagnostičkim principima za određivanje funkcije štitaste žlezde predavanje održala dipl. farm. biohem. Marija Đorđević Odović, takođe sa VMA.
Stručnom delu skupa prethodio je sastanak predsedništva Sekcije na kojem je bilo reči o narednim aktivnostima tokom godine sa akcentom na organizaciji kongresa sa međunarodnim učešćem.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas