1439.jpg

Sastanak šefova vojnosanitetskih službi i načelnika vojnomedicinskih akademija BKVM na VMA

31. 05. 2012

U okviru 17. kongresa Balkanskog komiteta vojne medicine (BKVM), koji se održava od 29. maja do 1. juna 2012. godine u Beogradu, organizovan je sastanak šefova vojnosanitetskih službi i načelnika vojnomedicinskih akademija država članica BKVM danas na Vojnomedicinskoj akademiji. Sastankom su predsedavali načelnik Uprave za vojno zdravstvo pukovnik prof. dr Zoran Popović i načelnik Vojnomedicinske akademije brigadni general prof. dr Marijan Novaković.
Teme sastanka bile su unapređenje vojnomedicinske saradnje među BKVM državama, posebno u oblasti obrazovanja, zajednička koordinacija u vanrednim situacijama, kao i razvoj projekta telemedicine.
Učesnici sastanka složili su se da treba nastaviti sa praksom održavanja redovnih sastanaka u ovom formatu tokom kongresa BKVM, jer oni predstavljaju veoma dobar okvir za regionalnu saradnju u oblasti vojne medicine. Prvi sastanak šefova vojnosanitetskih službi i načelnika vojnomedicinskih akademija BKVM održan je prošle godine na 16. BKVM kongresu u Rumuniji. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas