68.jpg

Sastanak otorinolaringologa Srbije

29. 03. 2011

Beograd, 29.mart- Klinika za otorinolaringologiju VMA bila je organizator stručnog sastanka na temu «Antibiotska profilaksa i terapija u hirurgiji laringsa i hipofarinksa» koji je održan u VMA u prisustvu više desetina otorinolaringologa, mikrobiologa, infektologa, epidemiologa i specijalista ostalih oblasti medicine iz naše zemlje koji se bave ovom problematikom.
Skup je otvorio načelnik VMA pukovnik prof.dr Marijan Novaković koji je tom prilikom naglasio da je otorinolaringologija veoma značajna hirurška disciplina, a da je otorinolaringološka sekcija Srpskog lekarskog društva jedna od najbolje organizovanih i izrazio zadovoljstvo što stručnjaci VMA daju svoj veliki stručni doprinos njenom radu i razvoju ove grane medicine u našoj zemlji. On je istakao da je Uprava VMA čvrsto opredeljena da tako bude i ubuduće i da se to može postići samo stalnim unapređenjem teorijskih i praktičnih znanja i razmenom iskustava sa kolegama u zemlji i inostranstvu.
U nastavku skupa predavanja o prevenciji i kontroli infekcija operativnog mesta u ORL regiji, infekcijama udruženim sa hirurgijom larinksa i hipofarinksa, kao i našim iskustvima u prevenciji i lečenju istih održali su stručnjaci VMA: vojni službenik prof.dr Vesna Šuljagić, pukovnik prof.dr Darko Nožić i major doc. dr Nenad Baletić.  

  

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas