Dermatolozi 042017.jpg

Sastanak dermatologa na VMA

10. 04. 2017

Sastanak Dermatovenerološke sekcije Srpskog lekarskog društva u organizaciji Klinike za kožne i polne bolesti Vojnomedicinske akademije održan je na VMA.
U uvodnom delu bilo je reči o stručnim sastancima dermatologa u narednom periodu sa naglaskom na kampanji Euromelanom o prevenciji, ranoj dijagnostici i lečenju raka kože koja će biti održana u maju tekuće godine.
Stručni deo sastanka bio je posvećen sistemskim oboljenjima koja zahtevaju multidisciplinarni pristup te je o perspektivama u lečenju sistemskog eritemskog lupusa i hroničnih artritisa govorio pukovnik prof. dr Milan Petronijević iz Klinike za reumatologiju VMA. Pored klasifikacije i rane dijagnostike ovih oboljenja raznovrsne kliničke slike u čije je lečenje uključen veliki broj grana medicine, predavanje je obuhvatilo i rezultate istraživanja efikasnosti određenih medikamenata.
Prisutni su zatim imali priliku da čuju i osam prikaza slučajeva iz prakse Klinike za kožne i polne bolesti VMA o lečenju planocelularnog karcinoma, psorijaze, t-ćelijskog limfoma i drugih oboljenja.

 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas