Bioemis Tempus1.jpg

Saradnja u okviru TEMPUS-a

18. 06. 2015

Predstavnici Vojnomedicinske akademije i Univerziteta odbrane u Beogradu učestvovali su na radionici iz oblasti bioinženjerstva i prisustvovali redovnom sastanku konzorcijuma BioEMIS TEMPUS projekta održanim od 15. do 17. juna 2015. godine u Budvi, Crna Gora.
Na aktivnostima radionice prezentovani su rezultati projekta i tehničko-tehnološka dostignuća u bioinženjerstvu, dok su na sastanku konzorcijuma razmatrana pitanja iz oblasti finansiranja, nabavke opreme, razvoja studijskih programa i buduće aktivnosti na projektu. Tokom prezentacija predstavnika VMA i Univerziteta odbrane bilo je reči o spremnosti VMA za implementaciju i početak specijalističkih akademskih studija iz bioinženjerstva. Saopšteno je da je na Medicinskom fakultetu VMA UO u Beogradu akreditovan program specijalističkih akademskih studija iz oblasti bioinženjerstva i medicinske informatike, a naglašena je i odluka Univerziteta odbrane o upisu 10 polaznika koji bi trebalo da počnu sa studijama u oktobru 2015. godine.
Sastanku, kojim je predsedavao koordinator projekta prof. dr Dankan Šepard (Duncan Shepherd) iz Univerziteta u Birmingemu, prisustvovali su predstavnici šest univerziteta iz regiona, Beograda, Kragujevca, Niša, Istočnog Sarajeva, Bihaća, Mostara i Banja Luke, kao i univerziteta iz Tamperea, Birmingema i Maribora.
Vojnomedicinska akademija jedan je od partnera TEMPUS projekta "Studije u bioinženjeringu i medicinskoj informatici" (BioEMIS 530423) koji se finansira od strane Izvršne agencije za programe iz oblasti obrazovanja, medija i kulture sa ciljem razvoja i implementacije interdisciplinarnog studijskog programa u oblasti bioinženjerstva i medicinske informatike na univerzitetima u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas