SnSl_Angola1.jpg

Saradnja u oblasti vojne medicine sa Angolom

05. 09. 2016

Zamenik načelnika Sanitetske službe Oružanih snaga Angole brigadni general Hoze Belhior Da Silva, u okviru posete Upravi za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane, posetio je i Vojnomedicinsku akademiju.
Tokom sastanka, zamenik načelnika Uprave za vojno zdravstvo pukovnik dr Uglješa Jovičić i zamenik načelnika Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Dragan Dinčić upoznali su gosta iz Angole sa organizacijom i delokrugom rada vojnog saniteta u celini, a posebno Vojnomedicinske akademije. Dekan Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije Univerziteta odbrane u Beogradu pukovnik prof. dr Nebojša Jović predstavio je rad Fakulteta i mogućnosti školovanja i usavršavanja koje ova institucija nudi.
Brigadni general Da Silva rekao je da je Angola zainteresovana da razmenjuje iskustva i razvija konkretne vidove saradnje u oblasti vojnomedicinskog obrazovanja, ali i dijagnostike, preventivne medicine, toksikologije, kao i tropskih i infektivnih bolesti.
U okviru obilaska VMA, brigadni general Da Silva je bio zainteresovan da vidi Sektor za preventivnu medicinu, posebno virusološku i bakteriološku laboratoriju.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas