Angola 2017.jpg

Saradnja srpskih, američkih i angolskih vojnih medicinara

13. 04. 2017

Tročlana delegacija Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane predvođena načelnikom Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad Vojnomedicinske akademije pukovnikom dr Miroslavom Broćićem, učestvovala je na inicijalnoj planskoj konferenciji povodom priprema za zajedničko medicinsko angažovanje pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Nacionalne garde Ohaja i Oružanih snaga Republike Angole planiranog za decembar 2017. godine, u Luandi, Republika Angola.
Na konferenciji su utvrđeni termini glavne i završne planske konferencije, zaključen je broj učesnika, kao i plan i termini angažovanja zajedničkih medicinskih timova. Tokom posete organizovan je i obilazak lokacija na kojima će biti održani pregledi lokalnog stanovništva u Angoli.
Zajedničko trilateralno medicinsko angažovanje pripadnika Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, Nacionalne garde Ohaja i Oružanih snaga Angole prvi put je realizovano na jugu Srbije u septembru 2016. godine, kada su žiteljima osam sela udaljenih od zdravstvenih ustanova u opštinama Vranje, Preševo i Bujanovac tokom 10 dana bile omogućene besplatne zdravstvene usluge lekara raznih specijalnosti. U ovu zajedničku akciju bio je uključen 31 pripadnik MO i VS, 25 iz Nacionalne garde Ohaja i tri posmatrača iz OS Angole.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas