P6020279.JPG

Saradnja neurologa Srbije i Crne Gore

04. 06. 2012

 Zajednički sastanak neurologa Srbije i Crne Gore sa međunarodnim učešćem, osmi po redu, koji je otvorio crnogorski ministar zdravlja Miodrag Radunović, održan je od 31. maja do 2. juna 2012. godine u Bečićima, Crna Gora. Prisustvovalo je oko 110 neurologa iz Srbije, Crne Gore, Federacije BiH, Republike Srpske, Slovenije i Makedonije. Ovakvo okupljanje neurologa predstavlja jedno od najznačajnijih događaja u oblasti neurologiji na regionalnom nivou. Sastanak od samog početka ima međunarodni karakter, a u radu uzimaju učešće vodeći autoriteti neurologije i neuronauka iz regiona, Evropske unije i SAD.
Na ovim sastancima neurologa, koji se već tradicionalno svake godine održavaju u Crnoj Gori u poslednjoj nedelji maja, neurologija Vojnemedicinske akademije ima jednu od vodećih uloga, kako u organizaciji, tako i u učešću u naučnom programu sastanka.
Načelnik Klinike za neurologiju VMA pukovnik prof. dr Ranko Raičević, koji je ujedno i osnivač i stalni kopredsednik Organizacionog i Naučnog odbora Zajedničkog sastanka neurologa Srbije i Crne Gore održao je plenarno-uvodno predavanje. Doc. dr Evica Dinčić i major dr Željko Krsmanović imali su oralne prezentacije, kao i lekari na specijalizaciji dr Nenad Komatina i dr Edin Hodžić sa svojim mentorima mr sc med dr Snežanom Čolić i dr Željkom Krsmanovićem.
Posebnu vrednost ovogodišnjem sastanku dalo je prisustvo velikog broja mladih neurologa, naročito sesija pod nazivom «Moj najteži pacijent», na kojem su zapažene poster prezentacije imali specijalizanti sa VMA. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas