Sarajevo.jpg

Saradnja Medicinskog fakulteta VMA UO sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu

29. 05. 2013

Predstavnici Univerziteta odbrane u Beogradu, na čelu sa rektorom general-potpukovnikom prof. dr Miodragom Jevtićem, posetili su Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Republika Srpska. Poseta je upriličena povodom proslave Dana Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a u okviru potpisivanja sporazuma o saradnji ova dva univerziteta.
Generalu Jevtiću je ovom prilikom dodeljena plaketa za izuzetne zasluge oko pomoći u razvoju Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a posebno Medicinskog fakulteta u Foči, jedne od članica ovog Univerziteta.
Dugogodišnja saradnja između Vojnomedicinske akademije i Medicinskog fakulteta u Foči krunisana je potpisivanjem sporazuma o saradnji koji je u ime Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije Univerziteta odbrane u Beogradu potpisao brigadni general akademik prof. dr Miodrag Čolić, dekan Fakulteta. Tokom posete je dogovoreno i formiranje posebnih timova na oba univerziteta zaduženih za saradnju od kojih se očekuje da u što kraćem roku definišu konkretne oblike saradnje, ne samo u okviru oblasti medicine koja traje dugi niz godina, već i u okviru tehničko-tehnološke i društveno-humanističke saradnje za koje postoje obostrani interesi.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas