111.jpg

Razmena iskustava i zajedničke inicijative: vojnomedicinska saradnja Srbije i Španije

17. 11. 2010

Beograd, 17. novembar - VMA i njen menadžment bili su domaćini tročlane delegacije oružanih snaga Kraljevine Španije koju je predvodio šef vojnozdravstvene službe brigadni general Julio Rivera.

Članovima španske delegacije dobrodošlicu je poželeo načelnik VMA general-major prof.dr Miodrag Jevtić. – Izuzetno sam zadovoljan što danas kolegama iz prijateljske Španije, zajedno sa svojim najbližim saradnicima mogu da predstavim kapacitete i mogućnosti ovog medicinskog grada u kome se predanim radom gradi zdravlje uz primenu najnovijih dostignuća medicinske struke, naučnih metoda i stalnog obrazovanja i edukacije ne samo zaposlenih stručnjaka, već i podmaltka naše vojne medicine. –kazao je general Jevtić. Potom su gosti iz Španije upoznati sa ličnom kartom VMA, savremenim principima u organizaciji službe lečenja, akademskim potencijalima i iskustvima pripadnika VMA iz učešća u mirovnim misijama UN.

- Impresioniran sam kvalitetom i kvantitetom rada Vaše ustanove , tehničkom opremljenošću, istraživačkim i obrazovnim mogućnostima i dostignutim standardima u organizaciji.-rekao je general Rivera ističući da Srbiju i Kraljevinu Španiju povezuje izuzetno istorijsko prijateljstvo koje obavezuje na stalno unapređenje saradnje u svim domenima, uključujući i saradnju dve vojnozdravstvene službe.

Članovi španske delegacije iskazali su posebno interesovanje za iskustva pripadnika naše sanitetske službe i VMA angažovanih u mirovnim misijama UN i ukazali na mogućnost zajedničkog rada u ovoj oblasti.

General Jevtić istakao je da su VMA i njeni pripadnici veoma motivisani i opredeljeni za saradnju, ukoliko se ista prethodno usaglasi u okviru bilateralne vojne saradnje između ministarstava odbrane dve države.
 
  

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas