sro.JPG

Promovisani rezervni potporučnici Vojske Srbije

22. 02. 2013

Svečanost povodom završetka školovanja klase slušalaca za rezervne oficire Vojne i Vojnomedicinske akademije, generacije "Septembar 2012", održana je danas na platou kasarne "General Jovan Mišković" u Beogradu.
Načelnik Škole nacionalne odbrane pukovnik Mile Jelić uručio je priznanja najboljim rezervnim potporučnicima te generacije. To su Dejan Živković, 96. klasa službe telekomunikacija, srednja ocena odličan 9,76, zatim Milan Blagojević, 100. klasa intendantske službe (9,64) i Slobodan Atlija, 99. klasa tehničke službe Kopnene vojske (9,54).
Prosečna ocena generacije "Septembar 2012" je 8,59, a ukupan broj promovisanih najmlađih rezervnih oficira je 66, tačnije 42 s Vojne akademije i 24 s Vojnomedicinske akademije.
Pukovnik Jelić pozdravio je prisutne i odao priznanje rezervnim oficirima za rad i postignute rezultate u toku školovanja.
- Školovanje rezervnih oficira od posebnog je značaja za sistem odbrane, a posebno za Vojsku Srbije, s aspekta popune i pripreme zemlje za odbranu. Svesni smo da su znanje i obrazovanje nezamenljive vrednosti u jednoj zemlji, njenom bezbednosnom sistemu odbrane, a školovanjem rezervnih oficira uvećavamo potencijal naše države za suočavanje s brojnim izazovima današnjice, rekao je načelnik ŠNO i dodao da je školovanje rezervnih oficira uvek izazivalo pažnju među mladima koji su stekli visoko obrazovanje u našem društvu.
Najbolji u klasi rezervni potporučnik Dejan Živković obratio se prisutnima i istakao da se od danas pored njegovog srca nalazi rozeta koja označava pripadnost Vojsci Srbije.
- Otac mi je uvek govorio da je život borba i znajte da ćemo, bez obzira na situaciju u koju nas život bude doveo, pokazati svoju vrednost, i da smo tu rozetu zaslužili. Želim da vas uverim da ćemo uvek biti na visini zadatka bez obzira na opasnost i teškoće. Čuvaćemo prisebnost i bićemo požrtvovani u svakom trenutku. Obećavam da ćemo opravdati vaše poverenje i da nikada nećemo zaboraviti datu zakletvu i vojničku čast, jer čast je naša imovina, rekao je Živković i zahvalio profesorima, prijateljima i porodicama na podršci.
Pored rodbine i prijatelja rezervnih oficira, svečanosti su prisustvovati i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i predavači s Vojne akademije.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas