104 klasa slušalaca RO SnSl.jpg

Promovisana 104. klasa rezernih oficira sanitetske službe

27. 02. 2015

Svečanost povodom završetka školovanja 104. klase slušalaca za rezervne oficire sanitetske službe, održana je danas, 27. februara 2015. godine na Vojnoj akademiji.
Školovanje je završilo ukupno 15 slušalaca, od toga devet doktora medicine, pet doktora stomatologije i jedan diplomirani farmaceut. Najuspešnija u klasi je Sanja Krunić sa prosečnom ocenom 9.11, dok su drugi i treći u klasi Nenad Antić i Sonja Radović sa jednakom prosečnom ocenom 9.05.
Obuka za rezervne oficire sanitetske službe odvija se tokom šest meseci i obuhvata tri meseca nastave vojnih i stručnospecijalističkih predmeta. Osim teoretskog dela, slušaoci imaju i praktičnu obuku koja im omogućava da teoretsko znanje primenjuju u konkretnim situacijama na terenu. Deo obuke osim na VMA održava se i na Vojnoj akademiji sa ciljem obnove znanja stečenog na fakultetima, ali i kako bi to znanje bilo primenjeno u praksi. Posle prvog dela obuke i položenih 19 ispita slušaoci završavaju i tromesečno stažiranje u sanitetskim odeljenjima Vojske Srbije.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas